Utbildning
It-nätverk gymnasial nivå, John Bauergymnasiet 2006
Designteori, Malmö Universitet 2010
Design för hållbar utveckling, Malmö Universitet 2011
Grafisk design & kommunikation, Södra vätterbygdens folkhögskola, examen våren 2020
Kunskaper
Goda kunskaper i Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign, Adobe Xd, Lightroom. 
Experimenterar i After effects och Premiere Pro.

Erfarenhet
Nio år inom service och kundbemötande.
Frilansande Grafisk Designer och animatör. 
Det är det här jag vill lägga mitt hjärta och själ i.
Det sa bara PANG, så var jag scared for life av min bror. En smilegrop långt upp på kinden fixade han åt mig! av misstag då. Sen sa det bara PANG igen vid tjugotre års ålder, min första riktiga livskris. Hade ingen aning om vart jag var påväg.
Sen sa det PANG igen när jag kom in på Grafisk Design & Kommunikation på Svf i Jönköping. Det var detta jag alltid drömt om. Det är det här jag vill lägga mitt hjärta och själ i! Jag har alltid haft ett öga för färg och form. Nu är min tid här och jag är så redo. Jag beskrivs nog ofta som lite halvgalen med mycket humor. Rolig får jag höra ofta. Tycker om att få människor att bli glada och skratta.
Uppvuxen i en familj med sex helsyskon, näst yngst i skaran. En rik familj på det sättet att vi alltid haft varandra. I familjen finns det många olika professioner som guldsmed, beteendevetare, sociologer, verktygsmakare, maskinoperatör och polismedarbetare. Uppvuxen i Hagafors, en liten ort utanför Jönköping. I Hagafors grundades första pinnstolsfabriken i Sverige, bara en sån sak. Vad kul att du har läst ända hit. Hoppas att vi hörs! 
Ja just det ja, jag har en dotter på fem år också. Som jag älskar mer än livet, hon är mitt rosa stjärnfluffi-gull.


Allt gott,
Niklas Johansen
Back to Top